”Jos lumikki olisikin ruma?” – lihavuuden yhdistäminen rumuuteen raivostuttaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uuden Lumikki-animaatioelokuvan mainonnasta ei olla oltu mielissään. Isot julisteet, joissa nähdään isompikokoinen ja hoikka Lumikki vieretysten, on saanut paljon kysymyksiä, ihmetystä ja suuttumusta aikaan.

Pluskokoinen malli Tess Holiday oli hyvin ihmeissään mainoksesta, josta hän julkaisi kuvan omalla Twitter-kanavallaan. Kuvan yhteyteen malli oli kirjoittanut: ”Miten kokonainen markkinointitiimi on voinut hyväksyä tämän mainoksen? Miksi lapsille on hyväksyttävää kertoa, että lihava tarkoittaa rumaa?”.

Tess Holiday osoitti twiittinsä näyttelijä Chloe Moretzille, joka on antanut elokuvan Lumikille äänensä. Moretz vastasi nopeasti takaisin, että myös hän on tyrmistynyt elokuvan markkinoinnista. Moretz kertoi myös sen, että tällaisia mainoksia ei ole koskaan hyväksytetty hänellä. Nainen kuitenkin vakuuttaa, että elokuvan tarina on koskettava ja sanoma on kaunis, minkä vuoksi hän toivoo, että markkinointia korjataan ja ihmiset menisivät katsomaan elokuvan.