Mies opetti koiraa kolme vuotta – lemmikki oppi 1 022 sanaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni koiran omistaja tietää, että koira oppii nopeasti tunnistamaan monia sanoja ihmisten puheista. Varsinkin ulos, pissalle, ei, makkara ja lenkille -sanat tulevat monille lemmikeille hyvin nopeasti tutuiksi oman nimen oppimisen lisäksi. Nyt eräs mies selvitti miten monta sanaa koira todellisuudessa oppii.

Mies tutki hänen bordercollierotuisen koiransa avulla miten monta sanaa koira oppi tuntemaan kolmen vuoden harjoittelujakson aikana. Mies sai selville, että intensiivisen harjoittelun avulla viisas Chaser-niminen koira oppi tuntemaan yli tuhat sanaa.

Mies opetti sanoja koiralle erilaisten lelujen avulla. Monien testien ja useiden lelukopallisten jälkeen mies laski, että Chaser oppi muistamaan ulkoa 1022 sanaa, jotka koira yhdistää tiettyihin leluihin. Kokonaisuudessaan koira oppi muistamaan 116 kulhon, 26 frisbeen ja yli 800 pehmolelun nimet.