Videokooste: Toimittajat yrittivät lausua Trumpin covfefe-uudissanan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump jakoi keskiviikkona monia hämmentäneen twiitin. Presidentti kirjoitti covfefe, tarkoituksenaan ilmeisesti kirjoittaa uutisointiin viittaavan coverage-sanan.

Covfefe alkoi nopeasti trendaamaan Twitterissä, mitä ei helpottanut se että alkuperäinen twiitti poistettiin Trumpin tililtä vasta tunteja myöhemmin. Monet alkoivat keksimään omia merkityksiään sanalle.

Todennäköisesti vahingossa syntynyt uudissana alkoi näkymään pian myös uutisissa. Tuoreella koostevideolla kuullaan, kuinka televisiotoimittajat ovat lausuneet covfefe-sanan. Sanaa lausutaan lähes yhtä monella tavalla kuin sille on keksitty merkityksiä verkossa.

Presidentti Donald Trump on ollut otsikoissa myös vakavammissa merkeissä. Hän ilmoitti taannoin Yhdysvaltojen hylkäävän Pariisin ilmastosopimuksen. Päätös on herättänyt runsaasti kritiikkiä ympäri maailmaa.