Jättiläistursas murtautui rapumertaan – järjesti omat rapujuhlat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mustekalat voivat oppia suurten aivojensa ansiosta lukuisia saalistuskeinoja nälkänsä tyydyttääkseen. Nyt BBC Earth on esitellyt jättiläistursaan, joka onnistui murtautumaan kalastajan rapumertaan. Merran sisältö oli kuin valmiiksi katettu illallinen.

Etanoille ja simpukoille sukua oleva mustekala ei ensinäkemältä vaikuta kovinkaan vaaralliselta eläimeltä. Sen salaisuutena kuitenkin on älykkyys, jonka ansiosta tursaat pystyvät murtautumaan kalastajien mertoihin ja katiskoihin. Videolla nähdään, kuinka jättiläistursas näkee ravut kuin valmiiksi katettuna ja syöksyy niiden kimppuun.

Homman kohokohta ei kuitenkaan ole se, että jättiläistursas onnistuu nauttimaan helposti proteiinipitoisen illallisen. Sen lisäksi nokkela eläin osaa selvittää tiensä myös merrasta ulos. Kalastajaa odottaa laiha näky, kun lonkeroilla varustettu eläin on vienyt saaliin hänen nenänsä edestä ja jättänyt jäljelle vain rapujen kuoria.