Synkkä tutkimustulos: Naiset rypevät edelleen itseinhossa

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime vuosina mediassa on ajettu vahvasti monien julkkiskaunottarien toimesta positiivisen minäkuvan arvokasta sanomaa. Miehet ja naiset kokevat paljon paineita omasta ulkonäöstään ja koostaan, minkä vuoksi aatteen perimmäinen idea onkin muistuttaa ihmisiä siitä, että heissä on paljon tärkeämpiäkin asioita kuin lihasten erottuvuus, selluliitin määrä tai paino.

Daily Mail -lehti kertoo Refinery29-sivuston keräämästä kyselystä, jonka avulla naisilta saatiin tietoa heidän minäkuvastaan, ja tulokset ovat edelleen melko surullista luettavaa. Kysely tehtiin tuhannella naisella, joista huikeat 26 prosenttia olivat edelleen sitä mieltä, että he eivät kelpaa sen kokoisina ja näköisinä kuin he ovat.

Kyselystä kävi ilmi, että naiset osaavat nykyään suopeammin suhtautua toisten naisten ulkonäköön eivätkä he kritisoi tai arvostele muita enää niin rankalla kädellä. Naiset silti edelleen tuomitsevat itsensä hyvin armottomasti. Naiset, jotka myönsivät paheksuvansa omaa vartaloaan, eivät halunneet käydä uimassa, ostoksilla tai harrastaa seksiä heidän vartalonsa koon vuoksi.

Puolet naisista vastasivat rakastavansa omaa vartaloaan. Tämä ei kuitenkaan poistanut ulkonäköpaineita, jotka naisille tietyissä tilanteissa nousivat pintaan. 73 prosenttia kaikista vastanneista kertoi stressaavansa tilanteita, joissa heidän piti olla uimapuvssa. 54 prosenttia vastanneista koki samanlaista stressiä myös sovitellessaan uusia vaatteita.