Lentokoneeseen voi pian nousta selfiellä – säästää aikaa ja vaivaa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen lentoyhtiö JetBlue on mahdollistamassa lentokoneeseen nousun selfiekuvassa poseeraamalla. Kasvontunnistukseen pohjaava tekniikka toimisi vaihtoehtona koneeseennousukortille ja säästäisi tällä tavoin aikaa lentokentällä.

Self-boarding -nimisen biometrisen tunnistuksen valitsevia asiakkaita pyydetään astumaan kameran eteen. Kasvoista otettu kuva yhdistetään passikuvaan Yhdysvaltojen tulli- ja rajavalvonnan tietokannassa. Järjestelmä vahvistaa asiakkaan lennon tiedot, ja kameran yläpuolella sijaitseva näyttö ilmoittaa kun hän voi nousta lentokoneeseen.

Self-boardingin ansiosta matkustajan ei tarvitsisi näyttää koneeseennousukorttia lentokentän henkilökunnalle. Travel and Leisure -sivuston mukaan Jetblue kuvailee toimenpidettä helppokäyttöiseksi ja turvalliseksi. Yhtiön tavoitteena on myös varustaa työntekijät asiakaspalvelua helpottavilla iPadeilla.

Myös muut lentoyhtiöt ovat ottaneet käyttöönsä biometriseen tunnistukseen perustuvaa tekniikkaa. Esimerkiksi Delta-lentoyhtiössä on mahdollista jättää laukkunsa kasvontunnistuksen avulla toimivaan Bag Drop -automaattiin.

 

Jetblue