Näin älykaiuttimet ymmärtävät eri aksentteja – Siri, Echo ja Google Home testissä

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Älykaiuttimista on tullut melko suosittuja. Ensimmäisten joukossa iPhone-puhelimissa oleva Siri valloitti käyttäjien sydämet Sirin nokkelien ja hauskojen vastausten myötä. Nyt kahdeksan ihmistä testasivat miten eri valmistajien virtuaaliassistentit toimivat.

WIRED-kanava on julkaissut YouTube-videon kokeilusta, jossa Matt Kirshen ja Andy Wood laittoivat kuuden ystävänsä kanssa virtuaaliassistentit testiin. Testissä haluttiin selvittää miten Google Home, Amazon Echo ja Siri ymmärtävät eri maiden murteita ja aksentteja.

Videolla ihmiset kysyivät kysymyksiä virtuaaliavustajilta englanniksi, mutta oman maansa aksentilla. Videolla laitteita testasi englantilainen, amerikkalainen, japanilainen, saksalainen, italialainen, irlantilainen, skotlantilainen ja australialainen henkilö. Kävi ilmi, että Google Home voitti muut kaiuttimet siinä miten hyvin se ymmärsi eri aksentteja. Toiseksi testissä sijoittui Siri ja kolmanneksi Amazon Echo.