Karu kokeilu paljasti – näin huonoa kohtelua pitbull saa ventovierailta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

HammyTV on julkaissut videon miehen tekemästä kokeilusta, jossa hän halusi testata millaisen vastaanoton hän saa kävelyttäessään pitbullia ja australianpaimenkoiraa. Kuten arvata saattaa, ohikulkijoiden vastaanotto mieheen ja hänen koiraansa olivat eri koirien kohdilla täysin erilaiset.

Kun mies kävelytti pitbullia, ventovieraat toruivat koiraa, ohikulkijat väistivät koiran kaukaa ja äidit suojelivat lapsiaan. Mies ei saanut kävellä koiran kanssa eräällä alueella, jonka vartija tuli häätämään hänet ja pitbullin pois. Seuraavalla kerralla australianpaimenkoiran kanssa pihamaalla kävely olikin yllättäin sallittua. Ihmiset halusivat silitellä koiraa ja tulla tervehtimään sitä.

American Temperament Test Society testaa tasaisin väliajoin puhdasrotuisten ja sekarotuisten koirien luonnetta. Luonnetesteissä kaikista koiraroduista suvaitsevaisimmaksi ja lempeimmäksi roduksi osoittautui labradorinnoutaja, jonka jälkeen jo hyvänä kakkosena tulikin pitbull. Pitbull on vahva koira ja näyttävän ulkomuotonsa vuoksi se joutuu usein vääränlaisten omistajien käsiin, minkä vuoksi koirasta saatetaan tahallaan kasvattaa aggressiivinen ja hyökkäävä.