Huippuharvinainen borneonkissa ikuistettiin videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Borneonkissa lukeutuu maailman harvinaisimpiin kissaeläimiin. Eläimen uhanalaisuudesta ja huomiota karttelevasta käyttäytymisestään johtuen tutkijatkaan eivät tiedä lajista juuri mitään.

Nyt borneonkissa on onnistuttu kuvaamaan luonnollisessa ympäristössään. Tutkijat asensivat yli 50 kameraa Borneon Runganin alueelle, tarkoituksenaan taltioida kuvamateriaalia harvinaisesta eläimestä. Kuukauden jälkeen odotus viimein palkittiin.

Mongabay-sivuston mukaan videon tarkkaa kuvauspaikkaa ei ole paljastettu. Tutkijat pelkäävät mahdollisia salametsästäjiä, etenkin sen vuoksi ettei kuvauspaikkana toimiva metsä lukeudu virallisesti suojeltuihin alueisiin.

Nimensä mukaisesti borneonkissoja tavataan vain Borneon saaren tiheissä sademetsissä. Yöaikaan metsästävä laji on vaarassa erityisesti metsiin kohdistuvien hakkuutöiden vuoksi.