Yhdysvalloissa huolestuttiin: ”Donald Trump tuhoaa uransa Twitterissä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaksi poliittista sanomalehteä, Morning Consult ja Politico, ovat toteuttaneet yhteiskyselyn, jossa tiedusteltiin amerikkalaisten mielipiteitä maansa presidentti Donald Trumpin Twitterin käyttötyylistä. Kyselyyn vastasi 1999 ihmistä. Suurin osa amerikkalaisista pitää Trumpin twiittejä turmiollisena kotimaalleen.

Kerroimme aiemmin, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin puhelimessa on ainoastaan yksi ladattu sovellus – Twitter. Mies käyttää palvelua lähinnä iltaisin, ja hänen kärkkäät tekstinsä nousevat median otsikoihin lähes viikoittain. Maan kansalaisten mielestä presidentin twiittaustyyli on tuhoisa ja vaarallinen.

Poliittisten lehtien kyselyyn vastanneista 69 prosenttia on sitä mieltä, että Donald Trump twiittaa liian usein ja hieman yli puolet pelkää, että Twitterin mielivaltainen käyttö vaarantaa koko maan turvallisuuden.

Lisäksi 57 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo, että twiitit vahingoittavat presidentin arvoasemaa ja vaikuttavat Yhdysvaltoihin liittyviin mielikuviin koko maailmassa. Vain 23 prosenttia uskoo, että Trumpin twiittailusta on hyötyä.