Kirpputorilta 12 eurolla ostettu timanttisormus myytiin 755 355 eurolla!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin 30 vuotta sitten peräkonttikirppikseltä 12 eurolla ostetusta sormuksesta, jota luultiin rihkamaksi. Lontoolainen korun ostaja ei voinut kuvitellakaan, että sormuksessa komeili aito ja arvokas timantti. Sormus on nyt myyty huimaan hintaan uudelle omistajalle.

Sotheby’sin huutokaupassa myyty timanttisormus arvioitiin alun perin 400.000 euron arvoiseksi. Sormuksessa oleva kivi on 1800-luvulta peräisin oleva 26 karaatin timantti ja siksi etenkin keräilijöiden mieleen. Kiven aitous todistettiin Gemological Institute of America -jalokiviasiantuntijan toimesta, The Guardian uutisoi.

Timanttikoru tuplasi alkuperäisen hinta-arvion ja sen lopullinen vasarahinta oli 755.355 euroa. 80-luvulla peräkonttikirppikseltä sormuksen ostanut henkilö ei aluksi uskonut timantin olleen aito, koska se ei kiiltänyt oikean jalokiven lailla. 1800-luvulla timantit kuitenkin leikattiin tyynyn muotoon, jolloin se ei heijasta yhtä paljon valoa.

Sotheby’s