Tyttärellä valtava vaikutus isäänsä – mies rikastuu, kehittyy ja elää pidempään

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pitkään monissa kulttuureissa vanhemmat yrittivät saada lapsia, jotka olivat poikia. Nyt uuden tutkimuksen myötä on kuitenkin käynyt ilmi, että nimenomaan tyttäret ovat ainakin miehille kuin lottovoittoja ja parantavat heidän isiensä monia elämän osa-alueita.

Harvard Business School teki Daily Mail -lehden mukaan tutkimuksen, jossa he tarkastelivat perheellisten miesten perhe-elämää, taloutta ja työelämää. Kävi ilmi, että tyttäret vaikuttavat monilla positiivisilla tavoilla isiensä elämään.

1. Tyttärien isät elävät pidempään

Tutkimuksessa kävi ilmi, että isät elävät aina puoli vuotta pidempään jokaisen saamansa tyttären ansiosta. Tällaista eroa ei huomattu poikien kohdalla.

2. He oppivat ymmärtämän naisia

Miesten kommunikointi- ja neuvottelutaidot paranivat tyttärien kanssa. He käyttivät tutkimusten mukaan myös enemmän aikaa ja vaivaa ymmärtääkseen tyttäriään kuin poikiaan.

3. Isästä tulee parempi pomo

Mies, jolla on tyttäriä, on parempi esimies alaisilleen. Mies on tutkimusten mukaan tasa-arvoisempi, anteliaampi ja rennompi pomo mikäli hän on saanut tyttären.

4. Miehestä tulee feministi

Tyttären isä alkaa ajamaan tasa-arvoisuutta, palkkaamaan 24 prosenttia enemmän naisia kuin aiemmin ja maksamaan naisille enemmän palkkaa sen jälkeen kun hän on saanut tyttären.

5. Mies alkaa muuttamaan maailmaa

Perheenisä alkaa tutkimusten mukaan tekemään asioita sen eteen, että maailma olisi parempi paikka. On huomattu, että tyttären saaneet isät lahjoittavat myös enemmän hyväntekeväisyyteen rahaa.

6. Isä rikastuu

Tutkimuksessa huomattiin, että yritysjohtajilla, joilla oli tyttäriä oli myös tuottavampi yritys. Tyttäret ovat tehneet miehistä parempia johtajia ja neuvottelijoita. Miesten palkattua enemmän naisia myös heidän yrityksensä tuotto kasvoi noin neljällä prosentilla.