Taiteilijan valtava projekti: Koko lähikauppa valmistettiin askarteluhuovasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkin Manhattanilla sijaitseva 8 ’Til Late saattaisi nopealla vilkaisulla näyttää aivan tavanomaiselta lähikaupalta. Hyllyillä olevien tuotteiden lähempi tarkastelu paljastaa kuitenkin yllättävän yksityiskohdan – kaikki on valmistettu askarteluhuovasta.

Kaupan hyllyiltä löytyy niin virvoitusjuomia, lihatuotteita, tupakkaa kuin kasviksiakin. Kaikki ne, kuten myös esimerkikiksi kaupan kassakone, on valmistettu huopakankaasta. Projektin takana on teoksellaan autenttisen bodega-lähikaupan tunnelmaa tavoitellut brittiläinen taiteilija Lucy Sparrow.

Sparrow haluaa muistuttaa teoksellaan ajasta, jolloin ihmiset eivät ostaneet kaikkea vielä verkosta. Lähikaupat olivat New Yorkissa paikkoja, joissa ihmiset näkivät naapureitaan ja rupattelivat heidän kanssaan ostosten tekemisen yhteydessä.

Kuten todellisessa lähikaupassa, kaikki hyllyillä olevat tuotteet ovat myynnissä. Esimerkiksi huovasta tehty tupakka-aski maksaa New York Timesin mukaan 20 dollaria, ja laatikollinen karkkia 35 dollaria. Koko kaupan voi ostaa itselleen 500.000 dollarin hintaan.