Tutkimus paljasti: Näin pitkään pariskuntien välinen seksi kestää

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Seksi on asia joka yhdistää lähes kaikkia ihmisiä, mutta samaan aikaan tapoja harrastaa seksiä on todennäköisesti lähes yhtä paljon kuin meitä on maapallolla. Myös seksin kestoon vaikuttavat luonnollisesti monet erilaiset seikat.

Nyt seksivälineitä myyvä Lovehoney on kuitenkin selvittänyt, kuinka kauan heteropariskuntien seksin harrastamisessa keskimäärin kestää. Yhtiön kyselyyn vastasi noin 4,400 liikkeen asiakasta.

Kyselyn tuloksen mukaan seksiä harrastetaan keskimäärin 19 minuuttia. Noin kymmenen minuuttia ajasta menee esileikkeihin ja noin yhdeksän minuuttia yhdyntään.

52 prosenttia vastanneista piti aikaa sopivana. 23 prosenttia miehistä ja 19 prosenttia naisista oli kuitenkin sitä mieltä, ettei seksiin käytetty aika ollut tarpeeksi.

Vice-sivuston mukaan aikaisemmissa tutkimuksissa tulokset ovat kuitenkin olleet erilaisia. Esimerkiksi vuonna 2008 amerikkalaisille ja kanadalaisille tehdyn tutkimuksen mukaan tyydyttävä seksi kesti 3-7 minuuttia, ja suotavaksikin kuvailtu seksi vain 7-13 minuuttia. 500 pariskunnalle vuonna 2016 tehdyssä tutkimuksessa puolestaan selvisi, että seksi saatoi kestää vain 33 sekunnista aina 44 minuuttiin.