Gordon Ramsayn appiukolle vankeustuomio – hakkeroi julkkiskokin tietokoneen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Gordon Ramsayn appiukko Chris Hutcheson on tuomittu kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen tietomurtorikoksesta. Mies oli hakkeroinut yhdessä kahden poikansa kanssa Gordonin tietokoneen varastaakseen salaisia tietoja.

69-vuotias Chris Hutcheson oli yhdessä poikiensa Adamin ja Chrisin kanssa murtautunut julkkiskokin sähköposteihin ja talousasiakirjoihin. Osa varastetuista tiedoista vuodettiin sittemmin jo lopettaneeseen brittiläiseen News of the World -lehteen.

Rikos tapahtui Chrisin ajauduttua julkiseen riitaan Gordonin kanssa. The Guardian -lehden mukaan appiukko ja hänen kaksi poikaansa hakkeroivat tähden yksityisiin tietoihin yhteensä lähes 2.000 kertaa lokakuun 2010 ja maaliskuun 2011 välillä. Isäänsä rikoksessa avustaneet Adam ja Chris Hutcheson tuomittiin neljän kuukauden vankeusrangaistukseen.

Perheet sopivat sittemmin jo riitansa, eivätkä Gordon tai hänen vaimonsa Tana kannattaneet syytteiden nostamista. Kumpikaan heistä ei ollut mukana oikeudessa tuomiota annettaessa.