E.T. -klassikkoelokuva täyttää tänään 35 vuotta

Viihdeuutiset · Stara.fi

11. kesäkuuta 1982 sai Yhdysvalloissa ensi-iltansa yksi maailmanhistorian menestyksekkäimmistä elokuvista, kun E.T. The Extra-Terrestrial valloitti lasten ja lapsenmielisten sydämet ympäri maailmaa. Tänään elokuvan ensi-illasta on siis tullut kuluneeksi päivälleen 35 vuotta.

Kuva: YouTube

Ensimmäisen kerran valkokankaalla Steven Spielbergin ohjaama E.T. nähtiin jo hieman aiemmin, kun se esiteltiin ammattilaisille Ranskassa Cannesin elokuvafestivaaleilla 26. toukokuuta 1982. Elokuvan tekeminen maksoi 10,5 miljoonaa dollaria, mutta se tuotti tähtitieteelliset 792,9 miljoonaa dollaria. Elokuva on edelleen yksi kaikkien aikojen tuottoisimpia ohittaen jopa Star Warsin.

Elokuvan päätähtinä nähtiin Henry Thomas, Dee Wallace, Robert MacNaughton, Drew Barrymore, Peter Coyote ja Pat Welsh. Tarinassa yksinäinen pikkupoika Elliott saa yllättäen uuden ystävän avaruudesta, kun hänen kotinsa lähistölle putoaa avaruusalus. Tämän jälkeen Elliott pyrkii pitämään uuden ystävänsä salassa niin viranomaisilta kuin perheeltäänkin.