Kulttiohjaajan elokuvan kuvaukset viimein ohi – lähes 20 vuoden jälkeen!

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ohjaaja Terry Gilliamin The Man Who Killed Don Quixote -elokuvan tuotanto on ollut niin huono-onnista, että sitä on ehditty jopa kutsua kirotuksi. Mies on yrittänyt työstää alun perin Johnny Deppin tähdittämäksi kaavailtua elokuvaa jo vuodesta 2000 lähtien.

Monty Pythonista sekä elokuvista kuten 12 apinaa ja Pelkoa ja ingoa Las Vegasissa tunnettu Terry Gilliam on kuitenkin paljastanut Facebookissa yllättävän uutisen. Miguel de Cervantesin Don Quijote -klassikkoromaanista ammentavan The Man Who Killed Don Quixote -elokuvan kuvaukset on saatu päätökseen.

The Man Who Killed Don Quixote on ollut Gilliamin intohimoprojekti siitä lähtien, kun hän alkoi kehittelemään sitä vuonna 1989. Elokuvan kuvaukset oli määrä aloittaa vuonna 2000, mutta tuotanto lopetettiin kuvauksia häirinneiden tulvien ja pääroolia näytelleen Jean Rochefortin sairastumisen myötä. Ensimmäiseen epäonnistuneesta yritystä päästiin seuraamaan vuoden 2002 Lost in La Mancha -dokumenttielokuvassa.

Tuotanto aloitettiin uudelleen vuonna 2008, mutta tuolloin kuvaukset jouduttiin keskeyttämään rahoitukseen liittyvien ongelmien vuoksi. Uusi yritys tapahtui vuonna 2014 Amazon Studios -yhtiön avustuksella. Tuotanto kuitenkin lopetettiin jälleen näyttelijä John Hurtin sairastuttua syöpään.

Elokuvan päärooliin kaavailtiin vuosien aikana muun muassa Johnny Deppiä ja Ewan McGregoria.  Viimeinkin valkokankaille päätyvän elokuvan päärooleissa tullaan näkemään Adam Driver, Jonathan Pryce sekä Olga Kurylenko.

 

Sorry for the long silence. I've been busy packing the truck and am now heading home. After 17 years, we have completed…

Publié par Terry Gilliam sur dimanche 4 juin 2017