Näin karistat vielä ne viimeiset pari kiloa vartalostasi

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni painoaan pudottanut tietää, että laihduttaminen voi olla ruokavaliomuutoksen ja treenaamisen vuoksi aluksi nopeaa ja tuntua jopa helpolta. Mitä enemmän kehossa on rasvaa sitä suurempia määriä ihminen polttaa sitä aluksi pois. Monien laihdutus voi tuntua kuitenkin tyssäävän juuri viimeisen loppurutistuksen aikana.

Kuntoilu- ja laihdutusprojektin loppupuolella tuttu treenikaava ja ruokavalio eivät välttämättä enää tuotakaan samanlaisia tuloksia vaan henkilön täytyy tehdä erityisen paljon töitä viimeisten kilojen karistamiseen. Tällöin treenia kannattaa yleensä muuttaa, että keho saa vaihtelua ja lihakset uudenlaista rasitusta.

Women’s Health -sivuston mukaan laihdutusprojektien loppupuolella etenkin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että saa tarpeeksi proteiinia ja nauttii kunnolla hyviä rasvoja rasva-aineenvaihdunnan kiihdyttämiseksi. Tällöin treenissä kannattaa painottaa voimatreeneihin ja kovempien painojen nostamiseen, koska se saa rasvan palamisen tehostumaan treenin jälkeenkin.

Laihdutusprojektin loppupuolella myös stressi alkaa yleensä olemaan suuressa roolissa. Ihmisen kannattaa muistaa panostaa palautumiseen, rentoutumiseen ja pitkiin yöuniin, että stressi ei lisäänny kehossa ja ala varastoimaan rasvaa.