Sovellus helpottaa seinämaalausten tekoa – lisätty todellisuus apuun!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet saattavat haaveilla seinämaalausten ja graffitien tekemisestä, mutta niiden toteuttaminen ei ole aina niin helppoa kuin miltä se saattaa vaikuttaa. Isokokoisen maalauksen tekeminen seinälle on nimittäin hieman eri asia kuin paperille piirtäminen.

SketchAR on sovellus, jonka pitäisi helpottaa suurikokoisten seinämaalausten tekoa. Sovellus käyttää hyödykseen lisättyä todellisuutta, mahdollistaen kuvan ääriviivojen heijastamisen mille tahansa pinnalle älypuhelimen näytöllä. Maalaus on helppo toteuttaa ääriviivoja seuraamalla.

Ominaisuus vaatii tosin toimiakseen älypuhelimen, joka on yhteensopiva Googlen Project Tango -konenäköalustan kanssa. Muilla laitteilla se toimii vain pienemmillä pinnoilla, kuten A4-paperilla. SketchAR on saatavilla Android ja iOS -laitteille sekä tulevaisuudessa myös Microsoftin Hololens-laseille.