Varo tätä sähköpostia! Väärä klikkaus voi tyhjentää pankkitilin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa leviää nykyisin usein erilaisia huijausviestejä, joilla yritetään saada kuluttajilta heidän pankki- tai luottokorttitietojaan. Tänään Viestintävirasto on julkaissut varoituksen Trickbot-pankkitroijalaisesta, joka leviää sähköpostien liitetiedostojen välityksellä.

Virasto kehottaa erityiseen varovaisuuteen tuntemattomilta tulevien sähköpostien kanssa. Tällaisten sähköpostien liitteitä ei tule klikata auki. Tässä tapauksessa liitetiedoston avaaminen käynnistää tapahtumaketjun, joka lopulta lataa ja asentaa Trickbot-pankkitroijalaisen tietokoneelle käyttäjän huomaamatta. Tämän haittaohjelman sähköpostien otsikoissa on nähty muun muassa sanoja Invoice, SCAN sekä satunnaisia lukuja.

Haittaohjelma aktivoituu käyttäjän vieraillessa verkkopankin kirjautumissivulla ja kykenee mitä ilmeisimmin varastamaan verkkopankin tunnukset ja muokkaamaan verkkopankki-istunnon tietoja. Trickbot-pankkitroijalaista on levitetty jo viime syyskuusta asti, mutta viime viikosta lähtien se on voinut iskeä myös suomalaisiin verkkopankkeihin.