Miehellä todettiin Touretten syndrooma – ei estänyt koomikon uraa

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Touretten oireyhtymä on neuropsykiatrinen oireyhtymä, jolle on ominaista toistuvat ja tahdosta riippumattomat liikkeet sekä hallitsemattomat vokaaliset äännähdykset ja sanat. Osalla tapauksista ääntelyihin liittyy myös epäsopivia lauseita ja sanoja, jotka voivat olla esimerkiksi kirosanoja kuten Benny Fieldmaninkin kohdalla.

Benny Feldman -niminen mies sai Touretten syndrooma -diagnoosin juuri kun hän oli huomannut rakastavansa stand up -komiikkaa. Mies ei kuitenkaan halunnut antaa periksi vaan hän alkoi harjoittamaan unelma-ammattiaan koomikkona siitä huolimatta, että hänen suustaan pääsee välillä tahtomattomia rumia sanoja.

Benny Feldmanin esitys sisältää lukemattomia lyhyitä vitsejä, koska pitkien tarinoiden kertominen voisi olla melko mahdotonta. Feldman on upeasti kääntänyt oman epäonnensa voitokseen ja lähtenyt tavoittelemaan uraa, jonka hän on aina halunnut pienistä vastoinkäymisistä huolimatta.