Mies tekee hedelmistä taidetta – tuloksia vaikea uskoa todeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Avokadot ovat suosittuja ruoanlaitossa ja välipalana niiden terveellisyyden puolesta, mutta eräs taiteilija on keksinyt hedelmille toisenlaista käyttöä. Daniele Barresi muuttaa kasvikset yksityiskohtaisiksi taideteoksiksi.

Verkossa viime päivinä hämmästystä keränneessä kuvassa Barresi on kaivertanut avokadon hedelmälihaan millintarkkoja kuvioita. Kyseessä on vain yksi lukuisista miehen tekemistä töistä.

Avokadon lisäksi 26-vuotias italialaismies on kaivertanut pikkutarkkoja kuvioita muun muassa melonien, parsakaalien ja jopa valkosipulin pintaan. Ruokataiteellaan palkintoja voittanut Barresi pitää Instagram-sivua, jossa hänen töitään ihailevat kymmenet tuhannet seuraajat.

Daniele Barresi kertoo Mashable-sivustolle innostuneensa ruokataiteesta hääjuhlissa seitsemän vuotta sitten. Miehen mukaan hän aloitti harrastuksen kaivertamalla kuvioita ensin omenoiden kuoreen ja siirymällä siitä muihin kasviksiin.

Ruokataiteilija voitti jo ensimmäisessä osallistumassaan kilpailussa pronssimitallin. Seuraavana vuonna hän voitti jo kultaa Sveitsissä järjestetyssä kasviskaiverruksen MM-kilpailussa. Sittemmin hän on toiminut myös itse kilpailujen tuomaristossa.

 

Work in Progress #melon Carving Designer @danielebarresi_artist

A post shared by Daniele Barresi (@danielebarresi_artist) on

Last article on me ❤🇦🇺 🇮🇹 #proudofmyself 26-year-old Daniele Barresi is a world champion food sculptor with many other titles under his belt, but some of his most impressive creations are actually carved out of soap bars. Just take a look at what he can do with a simple food sculpting knife. Barresi discovered his talent for sculpting very early in his life. At age 7, he was already carving fruits and vegetables, and his skills improved as he grew and practiced. After completing his compulsory education, he was admitted at an art high-school in Reggio Calabria, but had to drop out for personal reasons. Five years later, his other passion, cooking, led him to the IPSSAR of Villa San Giovanni “Professional Cook Institute”, where he was able to use his artistic talents to graduate with a score of 88/100. It was here that he discovered his talent for sculpting various foods into detailed works of art. Daniele went on to win several several medals in international food sculpting competitions, and establish himself as one of the most talented food artists in the world. He didn’t stop there, though. In a quest to diversify his artistic portfolio, he searched for various mediums to unleash his skills on, and that’s how he discovered the simple bar of soap.  And while his various food carvings are certainly impressive, I dare say that his soap masterpieces are even better. “It’s like magic,” Barresi says about his artistic process. “When I touch my knife, my mind gives up to the heart and it transmits directly, to the hands, giving different forms to the decorations.” For more of Daniele Barresi’s amazing soap and food sculptures, check out his official website and his Instagram page. And if you want to learn how to make your own artworks, his YouTube tutorials are a good place to start. For more advance lessons, you’ll have to take some carving classes with the master himself, at Dany’s Art School, in Italy. http://www.odditycentral.com/art/italian-artist-sculpts-bars-of-soap-into-intricate-artworks.html

A post shared by Daniele Barresi (@danielebarresi_artist) on