Näistä lähtökohdista pettäminen saa useimmiten alkunsa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Superdrug Online Doctor -sivusto teki 2.000 ihmisellä kyselyn, josta kävi ilmi, että naiset ja miehet pettävät hyvin eri syistä. Naisten kohdalla pettäminen johtui enemmän tunnepuolen syistä, mutta miehillä pettämisen lähtökohdat olivat enemmänkin vahva fyysinen vetovoima. Tutkimuksessa selvisi myös se missä pettäminen ja ajatus pettämiseen saa yleensä alkunsa.

Mikäli parisuhteessa ollessaan kokee, että kumppanin ystävä vaikuttaa liiankin hyvältä ystävältä hänelle, tunne voi hyvinkin todennäköisesti olla oikea. 40,6 prosenttia naisista ja 32,9 prosenttia miehistä kertoi pettäneensä omaa seurustelukumppaniaan vastakkaista sukupuolta olevan ystävänsä kanssa.

Jatkuvat ylityöt ja liian läheiset työkaverit ovat myös potentiaalinen merkki pettämisestä. 33,3 prosenttia naisista ja 28,6 prosenttia miehistä kertoi pettäneensä omaa kumppaniaan työkaverinsa kanssa. Kolmanneksi yleisin seksisuhteen alkamispaikka oli se, että oli tavannut kiinnostavan henkilön arkisilla asioilla käydessään. Vasta neljänneksi yleisin paikka oli baari, jossa naisista 12,4 prosenttia ja miehistä 21,8 prosenttia kertoi pettämisen tai siihen johtaneiden ajatusten alkaneen.

Super Drug Online Doctor