Metodistikirkko palkkasi sukupuolettoman diakonin – ei ole mies eikä nainen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistynyt metodistikirkko on Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kristillinen kirkkokunta. Nyt kirkko on palkannut ensimmäisenä kristillisenä seurakuntana henkilön, joka edustaa ei-binääristä sukupuolta. Hän on diakoni M. Barclay.

M. Barclay kokee olevansa sukupuoleton. Hän ei määritä itseään mieheksi eikä naiseksi, vaan edustaa ei-binääristä sukupuolivähemmistöä. United Methodist News Servicen mukaan hän työskentelee Illionoisissa seurakunnan diakonina.

Sukupuoleton seurakuntatyöntekijä on tuntenut kutsumusta hengelliseen työhön koko ikänsä. Hän haluaa esimerkillään avata ovia uskovaisille sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille. M. Barclayn palkkaaminen kertoo uskontokuntien olevan valmiita avarakatseisempaan asenteeseen, Huffington Post muistuttaa.