Paavi: ”Jumala ei ole taikuri – evoluutioteoria ja alkuräjähdys on totta”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Katolisen kirkon paavi Franciscus on saavuttanut runsaasti suosiota rennommalla ja ihmisläheisemmällä otteellaan. Paavin tiedetään puolustaneen seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, ja nyt hän on myöntänyt julkisesti evoluution ja alkuräjähdyksen olevan totta.

Paavi Franciscus on antanut julkisen lausunnon Vatikaanissa sijaitsevassa paavillisessa tiedeakatemiassa, että evoluutioteoria ja alkuräjähdys ovat totta. Hänen mukaansa Jumala ei ole taikasauvoineen ihmeitä tekevä taikuri.

Paavin lausunto on merkityksellinen, sillä lausunnollaan hän kumoaa osaltaan uskovaisten laajalti omaksuman kreationismin ja pseudotieteen nimissä harjoitetun toiminnan, Independent uutisoi.

Paavin mukaan luomisusko ja evoluutioteoria eivät kuitenkaan ole ristiriidassa keskenään. Hän nimenomaan painotti, että molemmat teoriat tukevat toisiaan. Jumala ei kuitenkaan ole voinut taikoa kaikkea tyhjästä – sen sijaan hänen rakkautensa on ollut osa maailman syntyhistoriaa. Käänteen tekevä lausunto muuttaa katolilaisten tiedevastaista mentaliteettia, jonka puitteissa muun muassa italialainen tähtitieteilijä ja fyysikko Galileo Galilei tuomittiin inkvisition edessä 1600-luvulla.

https://www.instagram.com/p/BU9fflgjoAm/