NASA paljasti: 10 uutta Maan kaltaista planeettaa löytynyt ulkoavaruudesta!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme muutama kuukausi sitten kuinka Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA ilmoitti löytäneensä tähden, jonka kiertoradalta löytyi seitsemän Maan kaltaista planeettaa. Näistä Trappist-planeetoista kolmella voi olla elämää. Hetki sitten NASA ilmoitti uudesta erittäin merkittävästä löydöstään.

NASAn avaruusluotain Kepler on nyt löytänyt oman aurinkokuntamme ulkopuolelta peräti 10 uutta Maan kaltaista kiviplaneettaa ja peräti 219 mahdollista uutta Maan kaltaista planeettaa. Löydetyt planeetat ovat vyöhykkeellä, jossa elämän edellytykset ja erityisesti vesi voivat olla mahdollisia. Ne eivät siis ole liian lähellä tähteä eivätkä myöskään liian kaukana tähdestä.

Avaruustutkijat pitävät tuoreimpia löytöjä merkittävinä harppauksina ihmiskunnan pyrkimyksissä löytää avaruudesta elämää. Kaikki nyt löytyneet taivaankappaleet ja aiemmin löytyneet Trappist-planeetat ovat niin sanottuja eksoplaneettojat, eli muuta tähteä kuin Aurinkoa kiertäviä planeettoja.

Viime kuukausina eksoplaneettojen tutkiminen on edistynyt valtavin harppauksin. Kaiken kaikkiaan planeettoja on löytynyt Keplerillä jo 4.034, joista 2.335 on vahvistunut eksoplaneetoiksi. Niistä vain harva kuitenkin sijaitsee elinkelpoisella alueella.