Tutkimus paljasti: 7 tuntia 6 minuuttia nukkuvat onnellisimpia

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useiden tutkimusten perusteella on käynyt ilmi, että yöunien pituus on suoraan verrannollinen siihen miten onnelliseksi henkilö tuntee oman parisuhteensa. Nyt uudessa tutkimuksessa on saatu selville tarkka yöunien pituus, joka takaa ihmisille suuremmalla todennäköisyydellä täydellisen tyytyväisyyden tunteen omaa elämää kohtaan.

Daily Mail -sivusto kertoi 2.000 henkilöllä tehdystä tutkimuksesta, joka paljasti, että itsensä täydellisen onnelliseksi tuntevat henkilöt nukkuivat yön aikana seitsemän tuntia ja kuusi minuuttia. Ihmiset, jotka kertoivat olevansa suurimman osan ajasta onnellisia, nukkuivat kuusi minuuttia vähemmän.

Alle kuusi tuntia ja 48 minuuttia yöunia nukkuvat ihmiset kertoivat tuntevansa olonsa surkeaksi parisuhteessaan, he olivat jatkuvasti huolissaan eivätkä tunteneet kiitollisuutta mistään. Tutkijoiden mukaan jo muutamilla minuuteilla on merkitystä, koska kyselyn perusteella hieman yli seitsemän tuntia nukkuvat olivat merkittävästi onnellisempia kuin vähemmän nukkuneet.