Aseellinen ryöstäjä valitsi väärän uhrin – teinipoika pahoinpiteli sairaalaan

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa kotiaan ja perhettään jopa aseellisilta tunkeilijoilta suojelevat ihmiset joutuvat hyvin nopeasti oikeuteen ja saavat jopa vankeustuomioita iskettyään tunkeilijoita vastaan voimatoimin. Yhdysvalloissa omaa kotiaan ja perhettään saa sen sijaan puolustaa, mistä on nyt saatu uusi esimerkki.

Tennesseeläinen 22-vuotias ryöstäjä Calvin Carter III päätti tunkeutua Chattanoogassa sijaitsevaan yksityisasuntoon yrittäessään ryöstää sieltä omaisuutta aseella uhaten. Talossa asui kuitenkin 19-vuotias teinipoika Shane Feeney, joka oli hieman eri mieltä asiasta ja päätti puolustaa kotiaan ja omaisuuttaan voimatoimin.

Feeney huomasi kuinka joku potkaisi hänen kotinsa oveen, minkä jälkeen hän huomasi ovisilmästä Carterin pitelevän asetta. Pojan ystävä Tucker Williams pakeni takaovesta, mutta ryöstäjä huomasi hänet ja pakotti avaamaan etuoven. Carterin päästyä sisään hän ryhtyi vaatimaan kännykkää, jota ojentaessaan Feeney hyökkäsi aseesta huolimatta ryöstäjän kimppuun ystävänsä kanssa.

Lopulta teinipoika ystävineen antoi rikolliselle pienimuotoisen selkäsaunan ennen poliisin saapumista paikalle. Feeneyn mukaan hänen täytyi iskeä ryöstäjää kaksi kertaa kasvoihin, koska tämä ei suostunut lopettamaan vastarintaa ajoissa. Nyt Carteria odottavat syytteet törkeästä ryöstöstä ja murhayrityksestä sekä useista muista laittomuuksista. Ennen pidätysselliä Carter joutui sairaalaan paikattavaksi.