Puhelinhuijaus +44-numeroista leviää Suomessa – lopeta puhelu heti kuullessasi tämän!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme alkuvuodesta kuinka viranomaiset varoittivat Iso-Britanniassa levinneestä puhelinhuijauksesta, jossa uhrit olivat saaneet oudosta numerosta soiton, jossa heiltä kysytään ”Can you hear me?”, eli ”Kuuletko minua?”.

Samanlaisia puheluita saivat Iso-Britannian +44-alkuisista numeroista myös lukuisat suomalaiset. Huijarien tarkoituksena oli saada nauhalle vastaajan sanomana ”Kyllä” käytettäväksi tulevissa huijauksissa. Viime päivinä suomalaiset ovat jälleen alkaneet saada tällaisia puheluita, ja jälleen kerran +44-alkuisista numeroista soitettuna.

Mikäli puhelun saaja vastaa myöntävästi, saattavat rikolliset käyttää vastausta todisteena sille, että huijauksen kohde olisi ostanut puhelinkeskustelun aikana jonkin kalliin tuotteen. Huijarit uhkaavat kohdettaan oikeustoimilla, mikäli tuotetta ei makseta. Aluksi tapauksia raportoitiin vain Yhdysvalloissa, mutta sittemmin niistä on raportoitu myös ympäri Eurooppaa.

Suomessa on viime aikoina tullut muistakin numeroista soitettuna esiin tapauksia, joissa tuloksettoman myyntipuhelun jälkeen asiakkaalle on tullut lasku tuotteesta, jota hän ei ole todellisuudessa tilannut. Stara julkaisi eräästä tällaisesta myyntipuhelusta taannoin myös puhelutallenteen. Kerroimme taannoin lisäksi tapauksesta, jossa myyjä pyrki latelemaan tilauksen hintoineen mahdollisimman nopeasti ja sattumalta yskäisemään juuri hinnan kohdalla. Kummallakaan kerralla huijaus ei onnistunut.