Poika ja koira kuin luotuja toisilleen – kummallakin on vitiligo

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vitiligo on harmiton sairaus eikä se vaikuta henkilön jaksamiseen tai yleiseen terveyteen, mutta se muuttaa kuitenkin ihmisen ulkonäköä melko radikaalisti. Vitiligon myötä henkilön ihosta katoaa vähitellen pigmenttiä, minkä vuoksi näkyviin tulee valkoisia laikkuja ympäri kehoa.

Myös eläimillä on todettu vitiligoa. Rowdy-niminen koira oli aluksi täysin musta, mutta sen turkkiin alkoi vähitellen syntymään silmien ympärille kaksi isoa valkoista laikkua kun koira täytti 12 vuotta. Koiran turkin värin muuttuminen ei ollut pelkkää karvan harmaantumista vaan koiralla todettiin vitiligo.

Nyt videolla nähdään suloinen tilanne, jossa kahdeksanvuotias Carter-niminen poika pääsee tapaamaan Rowdyn ensimmäistä kertaa. Carter ja Rowdy tuntevat heti erityistä sielunkumppanuutta toisiaan kohtaan, koska myös Carterilla on vitiligo, jonka kanssa poika yrittää oppia elämään ja hyväksymään sen, että hänen ulkonäkönsä muuttuu koko ajan.