Eivätkö kahdet kädet enää riitä? Robottiraajat auttavat arjen haasteissa

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Nykypäivän kiireisessä maailmassa saattaa joskus tuntua siltä, etteivät kaksi kättä riitä kaiken työn hoitamiseen. Tuore japanilaiskeksintö lupaa tarjota erikoisen mutta kekseliään ratkaisun ongelmaan.

Tokion yliopiston Inami Hiyama Laboratoryn ja Keion yliopiston tutkijoiden kehittelemä MetaLimbs koostuu selkään kiinnitettävistä robottiraajoista. Ne helpottavat ylimääräisten askareiden suorittamista silloinkin, kun omat kädet ovat jo täynnä.

Koska MetaLimbs-raajoja ohjataan jaloilla, on ne suunniteltu käytettäväksi pääasiassa istuessa. Jalkoihin kiinnitettävien liikkeentunnistimien ansiosta laite tulkitsee jalkojen liikehdinnän ja liikuttelee niiden perusteella mekaanisia käsiä.

MetaLimbs-robottikäsiä tullaan The Verge -sivuston mukaan esittelemään tämän vuoden Siggraph Emerging Technologies -tapahtumassa. Niiden käyttöön päästään kuitenkin tutustumaan jo nyt Youtubessa jaetun videon muodossa.