Meikkaa ennen tärkeää koetta – auttaa parantamaan suoritusta

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Meikkaaminen parantaa monien naisten itsetuntoa ja nyt uuden tutkimuksen myötä on käynyt ilmi, että sillä on myös positiivinen vaikutus naisten muistiin. Tutkijat kehottavat naisia meikkaamaan ennen tärkeitä kokeita ja testejä, koska meikattuina he suoriutuvat niistä jopa 20 prosenttia paremmin.

Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, johon valittiin 200 naista. Naiset valittiin samantasoisen itsetunnon ja meikkaustottumusten perusteella. Naiset jaettiin kolmeen ryhmään, joissa heidän annettiin valmistautua samaan kokeeseen lukemalla sama teksti. Juuri ennen kirjallista koetta yksi ryhmä sai piirtää, toinen kuunnella musiikkia ja kolmas meikata.

Kirjallisen kokeen jälkeen huomattiin, että ryhmä, joka sai meikata suoriutui kokeesta parhaiten. Meikanneet naiset saivat 30 maksimipisteestä 24,2, musiikkia kuunnelleet 19,9 ja ennen koetta piirtäneet naiset saivat kokeessa 22 pistettä.

Tutkijoiden mukaan kyse on siitä, että meikanneiden naisten kasvanut itsetunto auttaa heitä käsittelemään paremmin koetilanteen aiheuttamaa stressiä. Meikkaamisen aiheuttaneet positiiviset tuntemukset auttavat myös aivoja pääsemään paremmin käsiksi muistin kätkemiin tietoihin.