Runoilija kirjoittaa omalla verellään – puhutteleva syy taustalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Homoseksuaalit miehet eivät saa monissa maissa luovuttaa lainkaan verta, ja nyt walesilainen runoilija RJ Arkhipov on päättänyt protestoida kieltoa vastaan erikoisella tavalla. Hän on nimittäin ryhtynyt kirjoittamaan runoja paperille omalla verellään.

25-vuotias RJ Arkhipov runoilija on kertomansa mukaan aina halunnut luovuttaa verta, mutta ei ole seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi voinut sitä tehdä. Nyt hän haluaa tempauksellaan aiheuttaa keskustelua mielestään kiistanalaisen kiellon perusteista ja järkevyydestä.

Runoilijan mukaan verenluovutuksen kielto loukkaa homomiesten ihmisoikeuksia heidän suuntautumisensa perusteella. OUT Magazine -lehden haastattelussa RJ Arkhipov kertoi kiellon olevan ainoastaan 1980-luvun AIDS-epidemian jäänne.