Kuiva kausi parantaa pariskuntien seksielämää

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monien mielestä se, että pariskunta ei harrasta säännöllisesti seksiä, on hälyttävä merkki, johon kummankin osapuolen tulisi reagoida nopeasti. Eräs gynekologi on kuitenkin huomannut, että tahallinen kuiva kausi voi jopa parantaa pariskuntien seksielämää ja tehdä siitä kiihkeämpää.

Gonekologi Alyssa Dweck kertoi Women’s Health -lehdelle huomanneensa, että seksistä pidättäytyminen parisuhteessa parantaa seksiä. Tämä pätee esimerkiksi kaukosuhteisiin, joissa tauko ei johdu haluttomuudesta vaan siitä, että seksin harrastaminen on mahdotonta. Tämä tauko olisi kuitenkin tärkeää käyttää oikein ja pyhittää kumppaninsa ajattelemiseen.

Dweckin mukaan pieni kuiva kausi tekee pariskunnille hyvää ja parantaa seksielämää. Pidättäytyminen toimii seksin tehostajana silloin, kun kumpikin osapuoli käyttää tauon kumppaninsa ajattelemiseen ja seksin visualisoimiseen. Kun halut päästetään viimein yhteisestä päätöksestä vapaaksi, seksi on paljon kiihkeämpää kuin aiemmin.