Näin teet Harry Potterista tuttua voiolutta – herkullinen ohje

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet Harry Potter -fanit ovat epäilemättä toivoneet pääsevänsä maistamaan kirjoista ja elokuvista tuttuja epätyypillisiä ruokia ja juomia. Lontoossa sijaitseva Blind Pig on alkanut tarjoilemaan omaa versiotaan elokuvasta tutuksi tulleesta voioluesta. Nyt videolla näytetään miten sitä pystyy valmistamaan myös kotona.

Blind Pig -ravintolan kermakalja piti sisällään oluen lisäksi Monkey Shoulder -viskiä, ginsengistä valmitettua Kam and Sons -apertiivia, timjamiviinaa ja voikolaa. Tässä reseptissä juoma valmistuu hienosokerin, kananmunan valkuaisten, inkiväärioluen, suolattoman voin, kondensoidusta maidosta tehdyn karamellisoidun seoksen ja amaretto-liköörin avulla.

Juoma kuulostaa jo pelkkien ainesosiensa puolesta hyvin makealta ja lähes syntisen hyvältä drinkiltä, joka alkoholipitoisuutensa vuoksi ei kuitenkaan nuorimmille Harry Potter -faneille sovi. Sortedfood-kanavan Jamie ja Ben muistuttavat katsojia myös siitä, että reseptiähän ei oikeasti ole edes olemassa, joten kyse on heidän omasta tulkinnastaan kyseisen juoman suhteen.