Wikileaks-vuotaja Chelsea Manning vapautui vankilasta – osallistui heti Pride-kulkueeseen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen historian suurimpiin lukeutuva tietovuoto tapahtui vuonna 2010, kun Bradley Manning, nykyinen Chelsea Manning, antoi Wikileaks-palvelulle suuren määrän salaiseksi luokiteltuja tiedostoja. Barack Obama armahti sukupuolensa vankeusaikana muuttaneen Manningin kolme päivää ennen Donald Trumpin virkaanastujaisia.

Nyt entinen Yhdysvaltain sotilas Chelsea Manning on päässyt juhlimaan Pridea ensimmäistä kertaa vapautumisensa jälkeen. Manning tuomittiin vuonna 2013 peräti 35 vuodeksi vankeuteen, ja hänen oli määrä vapautua vasta vuonna 2045. Manning käveli vankilasta vapauteen toukokuussa.

Tietovuotaja yritti Kansasin Fort Leavenworthissa sijaitsevassa vankilassa kaksi kertaa itsemurhaa ja ryhtyi nälkälakkoon. Chelsea Manning on osallistunut ennenkin Pride-kulkueisiin, mutta tällä kertaa hän sai olla mukana avoimesti transsukupuolisena, Daily Dot uutisoi.