Lahteen lihamukipatsas? Mainostoimisto lahjoittaa sen, jos 30 000 allekirjoittaa addressin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lihamuki on lahtelaisen katuruoan moderni klassikko, joka on herättänyt huomiota ulkomaita myöten. Nyt perinteisesti kebablihalla ja kastikkeella täytettävän mukin kunniaksi suunnitellaan jopa omaa patsasta.

Lahtelainen mainostoimisto Ilme on luvannut lahjoittaa kaupungille kolmimetrisen pronssisen Lihamuki-patsaan. Ehtona on se, että vähintään 30.000 ihmistä allekirjoittaa yrityksen verkkoon avaaman addressin elokuun loppuun mennessä.

Ilmeen toimitusjohtaja, Joona Kallinen kertoo Etelä-Suomen Sanomat -lehdelle, ettei Lihamukipatsas ole vitsi. Idea syntyi Uusi Lahti -lehdessä julkaistun kolumnin ansiosta. Siinä kaupungin keskustan ilmeen parantamiseksi ehdotettiin Lahden torille pystytettävää, valtavaa Lihamukia esittävää patsasta.

Lihamukiveistoksen suunnittelijaksi on alustavasti kaavailtu lahtelaistaiteilija Reijo Huttua. Miehen tunnetuin teos lienee Lahden kisapuistoissa sijaitseva Jari Litmasen patsas.

Kebab-lihaa keksittiin alun perin tarjoilla lahtelaisilla grilleillä virvoitusjuomamukista, jotta kastikkeet eivät valuisi vaatteille esimerkiksi silloin kun annosta nautitaan autossa istuen. Nykyään Lahdessa järjestetään jopa vuosittaiset lihamukin syönnin MM-kisat.

 

https://www.instagram.com/p/BV3g_61H-Mj/

Publié par Mainostoimisto Ilme sur mardi 27 juin 2017