Merikilpikonnan ja hain taistelu videolle – et usko miten upeita harhautuksia!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Merellä seilatessa moni pääsee kohtaamaan upeita meren asukkeja hyvin läheltä. Nyt eräs seurue onnistui kuvaamaan veneestä uskomattoman tilanteen, jossa tiikerihai yritti pyydystää merikilpikonnaa lounaakseen aivan ihmisten nenän edessä.

Ihmiset ovat kuvanneet veneestä näkemäänsä tilannetta YouTube-videolle, jossa nähdään miten nälkäinen tiikerihai kiertää merikilpikonnaa ja on aikeissa hotkia sen kitaansa. Merikilpikonna on hidas uimari eikä sillä ole muiden petojen tavalla teräviä hampaita tai muita etuja, joiden avulla se voisi hyökätä takaisin tai uida pakoon.

Merikilpikonnat osaavat kuitenkin liikkeidensä avulla puolustautua haiden hyökkäystä vastaan. Merikilpikonnan ainoa puolustuskeino on se, että merikilpikonna kääntää kilpensä suoraan haita kohti juuri kun hai on puraisemassa sitä. Tällaiset liikkeet nähdään myös videolla, minkä vuoksi hai taisikin jäädä nälkäiseksi osuessaan jatkuvasti kilpikonnan kovaan kilpeen.