Starbucksin jääpaloista löytyi ulostetta – tutkimukset käynnissä

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

BBC One -kanava tekee erilaisia kuluttajatestejä osana Watchdog-nimistä televisiosarjaansa. Tällä kerralla testissä oli suosittujen ja kansainvälisten kahvilaketjujen jääkahvijuomat, joista saadut tulokset olivat melko huolestuttavaa luettavaa.

Telegraph-uutisten mukaan kahvijuomista otetuista testeistä löytyi hälyttävä määrä ulostebakteereja. Ulostebakteereja löytyi Starbucksin, Costan ja Caffe Neron kahvinäytteistä. Bakteerien alkuperä tutkittiin, jolloin saatiin selville, että ulostebakteerit ovat peräisin jääpaloista.

Ulostebakteerilöydös on huolestuttava, koska se voi saada monet asiakkaat sairastumaan ja voimaan kahvijuoman jälkeen pahoin. Seitsemän kymmenestä jäänäytteestä Costassa sisälsi ulostebakteereja, kolme näytteessä kymmenestä Caffe Nerossa ja samoin Starbucksissa ulostebakteereja löytyi kolmesta näytteestä.