Tuska-festivaali teki perjantaina kävijäennätyksen – ”Yhteisöllisyyttä mahdoton selittää”

Festarit Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tuska-festivaali on tunnetusti yksi Suomen parhaiten järjestetyistä tapahtumista. Yhteisöllisyys mustaan pukeutuneen kansan kesken on asia, jota on suorastaan mahdotonta selittää ihmiselle, joka ei ole kertaakaan käynyt kyseisessä tapahtumassa. Raskaamman musiikin ystäville Tuska on kuitenkin paikka, jossa voi tavata tuttavia, kuunnella lempiartisteja ja nauttia maittavasta festivaalipöhinästä.

Tuska Festival 2017, Kuva: Stara, Terhi Piiroinen
Tuska Festival 2017, Kuva: Stara, Terhi Piiroinen

20 vuotta täyttävä tapahtuma tarjoili yleisölle perjantaina parastaan, kun losasngelesilainen Suicidal Tendecies räjäytti keikkansa näyttävästi käyntiin. Lavan edustalle muodostunut pitti valtasi puolet alueesta, kun tosifanit aloittivat myllyttämisen ensimmäisestä kitarariffistä.

Venice Beachin palmujen alla perustettu metallia ja skeittipunkkia yhdistelevä bändi rykäisi settinsä puolipilvisessä säässä. Loppuilta huipentui norjalaisen black metal -yhtye Mayhemin ja voimakassävytteistä metallia soittavan Sabatonin keikkoihin.

Tuska Festival 2017, Kuva: Stara, Terhi Piiroinen
Tuska Festival 2017, Kuva: Stara, Terhi Piiroinen
Tuska Festival 2017, Kuva: Stara, Terhi Piiroinen

Jotta Tuska-festivaalin ensimmäinen päivä ei keräisi pelkästään ruusuja osakseen, on pakko huomatuttaa anniskelualueen korkeista hinnoista. Sama ongelma koskee kaikkia suomalaisia tapahtumia, joissa tarjoillaan muutakin kuin nakkisämpylöitä. Festivaalialueella juominen ja syöminen ei sovi laihalle lompakolle, sillä pelkästään yhdestä oluesta joutuu pulittamaan saman verran kuin mitä kuusi kappaletta maksaisi lähimarketista ostettuna.

Eduskunnassa käsitellään parhaillaan uutta alkoholilakia, jonka ansiosta täysi-ikäisille suunnattujen festivaalien anniskelualueet saatetaan poistaa kokonaan ja muuttaa tapahtumat vapaaksi alkoholijuomien kantamiseen. Tämä voisi osaltaan vaikuttaa tulevaisuudessa myös keppanaan kallellaan olevan Tuska-kansan rahapolitiikkaan.

Tuska-festivaalivieraat panostavat ulkonäköönsä. Suvilahden alue täyttyy vuosittain niiteistä, ketjuista ja vöistä. Jokainen festarikansalainen on kuin suomalaisen metallimusiikin ruumiillistuma. Tunnelma on kuitenkin aina avoin ja lämmin. Perkele. Ensimmäinen päivä keräsi yhteensä 12.000 festivaalivierasta. Tämän illan pääesiintyjänä nähdään rakkausmetallia soittava Ville Valon luotsaama HIM. Tuska-festivaalin lauantai on loppuunmyyty. Voit katsella lisää tunnelmia Staran Instagramista.

Tuska Festival 2017, Kuva: Stara, Terhi Piiroinen
Tuska Festival 2017, Kuva: Stara, Terhi Piiroinen
Tuska Festival 2017, Kuva: Stara, Terhi Piiroinen