Timelapse-video supersolu-ukkosmyrskyjen keskeltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesä on paitsi aurinkoista säätä rakastavien, myös myskyistä kiinnostuneiden kulta-aikaa. Kesän hellekausien myötä saapuvat usein myös voimakkaat ja näyttävät ukonilmat.

Myrskybongareille tarjoillaan nannaa myös Chad Cowanin tuoreella timelapse-videolla. Mies on viettänyt viimeiset kuusi vuotta kuvaamassa myrskyjä eri puolilla Yhdysvaltoja. Materiaalista on nyt koottu Vimeo-sivustolla julkaistu Fractal-video.

Alle neliminuuttisella videolla päästään seuraamaan supersolu-ukkospilvien muodostumista ja varsinaisia myrskyjä teräväpiirtokuvan voimin. Melko harvinaiset supersolut ovat tavanomaisia ukkosmyrskyjä pitkäkestoisempia. Niiden yhteydessä voi esiintyä muun muassa trobeja, raekuuroja ja voimakasta syöksyvirtausta.

 

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat