Timelapse-video supersolu-ukkosmyrskyjen keskeltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kesä on paitsi aurinkoista säätä rakastavien, myös myskyistä kiinnostuneiden kulta-aikaa. Kesän hellekausien myötä saapuvat usein myös voimakkaat ja näyttävät ukonilmat.

Myrskybongareille tarjoillaan nannaa myös Chad Cowanin tuoreella timelapse-videolla. Mies on viettänyt viimeiset kuusi vuotta kuvaamassa myrskyjä eri puolilla Yhdysvaltoja. Materiaalista on nyt koottu Vimeo-sivustolla julkaistu Fractal-video.

Alle neliminuuttisella videolla päästään seuraamaan supersolu-ukkospilvien muodostumista ja varsinaisia myrskyjä teräväpiirtokuvan voimin. Melko harvinaiset supersolut ovat tavanomaisia ukkosmyrskyjä pitkäkestoisempia. Niiden yhteydessä voi esiintyä muun muassa trobeja, raekuuroja ja voimakasta syöksyvirtausta.