Fyre-floppifestarin järjestäjä pidätetty – voi saada 20 vuoden vankeustuomion

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Bahaman Exuman saarella järjestetty Fyre Festival nousi keväällä otsikoihin yhtenä kaikkien aikojen feastivaalikatastrofeista. Luksusfestivaaleiksi mainostettujen bileiden sijaan vieraita kohtasivat huonot järjestelyt, peruneet esiintyjät ja alkeelliset majoitukset.

Nyt Fyre-festivaalien järjestäjä Billy McFarland on pidätetty. Miestä syytetään tapahtuman rahoittajiin kohdistuneesta sähköisten viestimien välityksellä tehdystä petoksesta. New York Times -lehden mukaan McFarland yritti huijata sijoittajia muun muassa antamalla heille väärä tietoa Fyre Media -yrityksensä taloudellisista tiedoista.

– McFarland käytti väärennettyjä asiakirjoja houkutellakseen sijoittajia antamaan yli miljoona dollaria hänen yritykselleen ja fiaskoksi osoittautuneelle Fyre Festivalille, asianajaja Joon H. Kim kuvaili.

Mikäli McFarland tuomitaan petoksesta, saattaa häntä odottaa enimmillään 20 vuoden vankeusrangaistus. Nyt nostetun liittovaltion syytteen lisäksi McFarlandia ja festivaalien toista perustajaa, räppäri Ja Rulea vastaan on nostettu lukuisia muita kanteita.

Billy McFarlandin ja Ja Rulen järjestämän Fyre Festivalin tuhansia euroja maksaneille vieraille luvattiin juhlimista paratiisisaarella julkkisvieraiden kanssa, tähtikokkien herkkuja ja suosikkiyhtyeiden konsertteja. Totuus oli kuitenkin jotain aivan muuta, ja lopulta koko festivaalit peruttiin siitäkin huolimatta että yleisö oli jo paikalla.