Näitä piirteitä eri kulttuureissa pidetään epäviehättävänä

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eri maissa ja kulttuureissa on omat kauneusihanteensa. Usein kauneusihanteiden myötä syntyy myös käsitys siitä mikä eripuolilla on epäviehättävää. Nyt The List -kanavalla nähdään millaisia asioita ihmiset yrittävät eri maissa vältellä ulkonäkönsä suhteen.

1. Kurvittomuus

Venezuelassa naisen kauneusihanteeseen kuuluu vahvasti isot rinnat, kapea vyötärö ja pyöreä takapuoli. Tämän ihanteen saavuttaakseen moni nainen turvautuu kauneuskirurgin veitsen alle.

2. Rusketus

Monissa Aasian maissa vaaleaa ihoa pidetään yläluokkaisena ja korkeamman sosiaalisen statuksen merkkinä. Tämän vuoksi moni välttelee aurinkoa, suojautuu päivävarjoilla ja jopa valkaisee ihoaan.

3. Arvettomuus

Täydellisen sileä iho ei ole Etiopiassa kauneuden merkki. Etiopialaisessa kulttuurissa vaalitaan arpia, joita poltetaan myös itse ihoon.

4. Paksut silmäluomet

Etelä-Koreassa yleisin kauneusleikkaus on silmäluomiin tehtävä operaatio, jossa luomia muotoillaan uusiksi niin, että silmät saadaan paremmin esille ja silmäluomiin saadaan tehtyä taite.

5. Ohuet kulmakarvat

Monissa maissa ohueksi muotoillut kulmakarvat ovat toisinaan olleet trendikkäät. Meksikossa on kuitenkin aina vaalittu paksuja, tuuheita ja tummia kulmakarvoja.

Uusimmat

Katso myös

Päivän Lehti

Tyyliniekka

Kesä!