Seksillä merkittäviä terveysvaikutuksia miehille – vähentää sairastumista kansantauteihin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Suurin osa ihmisistä pitää rakkaan ihmisen kanssa harrastettua seksiä maailman parhaimpana asiana, eikä vähiten siksi, että sen avulla voi saavuttaa hyvää oloa, nautintoa ja terveyttä. Kaiken lisäksi tutkimusten mukaan säännöllisesti seksiä harrastavat ihmiset näyttävät jopa 12 vuotta nuoremmilta kuin selibaatissa elävät kanssatoverinsa.

Nyt seksin on todistettu poistavan miesten elimistöstä haitallista aminohappoa, eli homokysteiinia. Kohonnut veren homokysteiinipitoisuus liittyy sydän- ja verisuonitauteihin, pitkäaikaissairauksiin ja elimistön vanhenemismuutoksiin. Seksin avulla homokysteiinipitoisuudet vähenivät miehillä sitä enemmän mitä useammin he harrastivat seksiä.

The Journal of Sexual Medicine -julkaisussa esitelty tutkimus seurasi 2.267 ihmisen verinäytteitä ja seksitottumuksia. Tutkimukseen osallistuneet koehenkilöt olivat 20–59-vuotiaita. Homokysteiinin alenemista ei kuitenkaan havaittu naispuolisilla testihenkilöillä, mutta miehillä seksin vaikutus oli mainittava.