Nerokas keksintö: Älysormus korvaa rahapussin, avaimet ja bussikortin

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Token-niminen yritys tuo joulukuussa markkinoille sormusarjan, jonka avulla voi korvata perinteiset maksutyylit ja lukitusjärjestelmät. Henkilökohtainen sormus toimii sirulla, jonka taakse voi ladata henkilökohtaisia tietoja sormenjälkitunnistuksen avulla.

Token-sormuksia tulee markkinoille ruostumattomasta teräksestä, mustasta rodiumista tai 14 karaatin ruusukullasta valmistettuna. Sormukseen tulee sisäänrakennettu sormenjälkitunnistin, jonka avulla sen väärinkäyttö on hankalaa. Sormus ei toimi vieraassa kädessä, Business Insider uutisoi.

Sormuksen avulla voi tulevaisuudessa maksaa ostoksia pikamaksujen tyyliin, sille voi ladata bussikortin tietoja tai jopa asentaa sähköisen avaimen kodin tai auton lukitusjärjestelmiin. Vedenkestävän sormuksen akku kestää kertalatauksella noin kaksi viikkoa. Sormus toimii oman älypuhelimelle ladattavan sovelluksen avulla tai sen voi kytkeä osaksi älykellon toimintaa.

Your fingerprint is not stored in a central server that can be hacked. Token stores your fingerprint internally on your device so no one can view your fingerprint externally. Find out more at www.Tokenize.com

Publié par Token sur jeudi 29 juin 2017