Kookosöljy ei olekaan terveellistä – tutkijat paljastivat syyn

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kookosöljyn terveyshyödyistä on puhuttu ihmisille jo vuosia ja monet liikunta-alalla toimivat vannovatkin sen nimeen. Kookosöljyä lisätään ruoanlaittoon, puuroon ja jopa kahviin, mutta tutkijat ovat yhä ihmeissään siitä, että mistä kookosöljyn kerrottut terveyshyötyjen faktat ovat peräisin.

American Heart Association -yhdistyksen mukaan terveellisten rasvojen syöminen on yhtä tehokasta alentamaan kolesterolia kuin siihen määrätyt lääkkeet. Terveellisiä rasvoja saa esimerkiksi rasvaisesta kalasta, pähkinöistä ja avokadosta. Ihmiset menevät kuitenkin tutkijoiden mukaan vikaan siinä, että he syövät kookosöljyä.

Kookosöljyn terveyshyödyt ovat tutkija Frank Sacksin mukaan peräisin lähteistä, jotka tukevat maita, jotka ovat riippuvaisia kookosöljyn viennistä ja menekistä. Totuus on kuitenkin tutkijoiden mukaan se, että kookosöljy on 82-prosenttisesti tyydyttyneitä rasvahappoja, jotka nostavat kolesterolitasoja ja aiheuttavat erilaisia sydän- ja verisuonitauteja.