McDonald’s haluaa lopun kännitappeluille – soittaa öisin klassista

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tunteet ovat helposti pinnassa humalassa ja nälkäisenä, minkä vuoksi tappelut ovatkin valitettavan yleinen näky yöaikaan auki olevissa ruokapaikoissa. Eräät McDonald’s -ketjun toimisteet ovat ottaneet erikoiset keinot käyttöönsä yhteenottojen estämiseksi.

Yön pikkutunteina Iso-Britannian Liverpoolissa, Glasgowissa ja Gloucesterissa sijaitsevissa McDonald’s -ravintoloissa vierailevat saattavat yllättyä musiikkivalinnasta. Ravintoloissa soi nimittäin yöaikaan klassinen musiikki.

Ravintolan kaiuttimista soivan Bachin ja Mozartin musiikin tehtävänä on ehkäistä tappeluita. Gloucestershire Live -lehden mukaan pikaruokaketju on testannut menetelmää aikaisemmin, ja todennut sen toimivaksi väkivaltaisuuksien hillitsemisessä.

– Olemme kokeilleet klassisen musiikin soittamista aikaisemmin soittamalla sitä joissain ravintoloissamme. Se yllyttää hyväksyttävämpään käytökseen, McDonald’sin tiedottaja kuvaili.

– Klassinen musiikki soi osassa ravintoloitamme alkuillasta lähtien ja tiettyinä öinä, tiedote jatkui.