Poliisikoira Hugo löysi kadonneet vanhukset Utajärvellä – paikansi ilmavainulla 350 metrin päästä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisikoira Hugo on tehnyt urotyön löytämällä kaksi eksynyttä vanhusta Utajärvellä. Poliisille tuli tiistai-iltana kello 19.30 jälkeen ilmoitus, että kaksi iäkästä naishenkilöä ei ollut palannut kotiinsa päiväkävelyltä.

Henkilöistä oli tehty viimeisin havainto Kormuntien varresta noin viiden kilometrin päässä lähtöpaikasta Utajärven kirkonkylältä. Poliisi aloitti etsinnän viimeisen havaintopaikan ympäristöstä. Varsin nopeasti etsinnän alettua kokenut kahdeksanvuotias poliisikoira Hugo ilmaisi saaneensa ihmisestä vainun, ja johdatti ohjaajansa kadonneiden luokse kello 21.10.

Naiset olivat ehtineet kulkea Kormuntieltä yli kahden kilometrin päähän metsään päätyen tiheään taimikkoon. He olivat löydettäessä hyvävointisia, mutta väsyneitä. Poliisikoira Hugon suoritus oli kunnioitettava, sillä se paikansi kadonneet ilmavainun perusteella peräti 350 metrin päästä.