Despacito-hitillä odottamaton vaikutus matkailuun

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Luis Fonsin ja Daddy Yankeen Despacito-kappale nousi taannoin maailmanlaajuiseksi hitiksi erityisesti Justin Bieberin säkeistöllä varustetun remixin ansiosta. Kesäisellä hitillä vaikuttaa olevan yllättävä vaikutus myös artistien kotipaikan talouteen.

Turistien kiinnostus Puerto Ricoa kohtaan kerrotaan kasvaneen jopa 45 prosentin verran sen jälkeen, kun Despacito nousi hitiksi. Paikalliset matkayhtiöt ovatkin alkaneet järjestää turistikierroksia kappaleen musiikkivideon kuvauspaikkoina toiminesiin kohteisiin.

Billboard-sivuston mukaan Luis Fonsi otti uutisen ilolla vastaan. Miehen mukaan oli upeaa lukea kansainvälisestä mediasta, kuinka hänen kappaleensa on kasvattanut Puerto Ricon suosiota. Hän kiitti myös Daddy Yankeeta, videolla esiintyvää Miss Universum Zuleyka Riveraa ja ohjaaja Carlos Perezia.

– Puerto Rico on kappaleen ja musiikkivideon todellinen päähenkilö, Fonsi kirjoitti Instagramissa.

Puerto Rico on paininut viime vuosina pahoissa talousvaikeuksissa. Toukokuussa saaren kuvernööri Ricardo Rossello julisti Yhdysvaltojen itsehallintoalueen konkurssiin. Tämän ansiosta turistien kasvava kiinnostus Puerto Ricoa tulee enemmän kuin tarpeeseen saarelle ja sen asukkaille.