Facebookin hakkerivaroitus on huijaus – ihmiset levittävät perättömiä viestejä

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huijausviesteihin, valeuutisiin ja virheellisiin väittämiin erikoistunut Snopes-sivusto muistuttaa sosiaalisen median käyttäjiä, että ventovieraan ystäväpyynnön hyväksyminen ei anna hakkereille käyttöoikeutta tietokoneeseesi tai henkilökohtaisille online-tileille. Hakkereista varoittava ketjuviesti on huijaus.

Facebookissa leviää parhaillaan Messengerin ja statuspäivitysten kautta viestejä, jossa varoitetaan hakkereista. Viesteissä on mainittu muun muassa nimet Jayden K. Smith, Anwar Jitou, ruotsalainen Maggie, Rehana sekä suuri joukko muita käyttäjiä. Mahdollisista turvallisuusuhkista, hakkereista tai viruksista ei koskaan tiedoteta ketjuviesteillä.

Huijausviestit ovat yleensä yksittäisten käyttäjien tehtailemia piloja. Niiden tarkoituksena on aiheuttaa hämmennystä ja levittää valheellisia viestejä. Samankaltaisia varoituksia on levinnyt netissä vuosikausien ajan. Kukaan yksittäinen henkilö ei voi saada käyttöoikeutta tietokoneeseen tai sosiaalisen median tileihin pelkän ystäväpyynnön hyväksymisen kautta, Snopes painottaa.